O talismanima i amuletima - (about talismans and amulets)


Pojedinci koji posjeduju fizičku i mentalnu snagu mogu se baviti ovom spiritualnom naukom. Stari i bolesni ljudi trebaju se kloniti toga jer će imati više štete nego koristi. 

Morate biti u stanju ritualne čistoće a to znači da obavite vjersko umivanje (abdest) ili se istuširate. Tijelo mora biti čisto kao i odjeća. Iako se ne morate za svaki rad okupati trebate paziti da ste čisti nakon velike nužde, spolnog odnosa a žena ne smije biti usred menstrualnog ciklusa.

Papir na kojem se pišu znakovi, slova i kvadrati uvijek mora biti čist, bijele boje i bez linija. Vrlo je poželjno prije početka pisanja papir držati nekoliko minuta u dimu tamjana. Kao što je poznato dim tamjana je "hrana" za džinne, pa će se brže odazvati na zapovijed koja se unosi u tekst.

Talismani se uglavnom pišu mastilom od šafrana u koji se dodaje ružina voda ili kišnica. Za ljubavne zapise u mastilo se dodaje i mošus. 

Hamajliju protiv crne magije radite ponedjeljkom ili petkom ujutro, sat vremena prije sunčeva izlaska. Amulet pišite sa novom i neupotrebljavanom olovkom crvene ili zelene boje. Nakon toga više tu olovku ne koristite za talismansku magiju.

Ukoliko nakon pisanja i izrade zapisa osjetite veliki umor to je dobar znak koji govori da je talisman u sebe "apsorbirao" vašu životnu energiju koja će mu pomoći da djeluje za ono čemu je namijenjen.

Spiritual world is divided in two types of magic: white and black. We can use ink pen or a wooden pen. For white magic (talismans) we can make a wooden pen from a bamboo stick, pomegranate, olive and fig branches. A long thorn can also be used a pen mostly for black magic or talismans. We must have separate pens for both magic.

Before using a new engraving tool or making a new pen (qalam) or cutting a wooden pen we must recite Darood Sharif three times at the start and end with five times Surah Al-Fatiha also know as Surah Elhamdulillah.

Cut the top of the pen for white magic inwards and do the recitation. The tip of the pen for black magic will be cut outwards.

Say these words on engraving tool and pen:" O the most helpful fulfill my wish". 

Popular Posts