Zapisi za liječenje i zdravlje

 Od davnina bosanskih iscjelitelji tvrde da na svijetu postoji približno 3 000 bolesti ali da ih samo oko 1 000 može liječiti oficijalna medicina. Sve drugo spada pod domenu duhovne i alternativne medicine. 

Kako izgleda u praksi rad iscjelitelja i s kojim se metodama služe možda najbolje dočara ovaj kratki prilog o liječenju nekih učestalih bolesti.

 

Kamenac u bubregu

Za liječenje ove tegobe napišite sljedeći tekst na komad papira, napravite od njega zapis i zavežite ga za bubreg pacijenta. Istovremeno, ponovo napišite isti tekst na novi list papira, stavite ga u vodu i dajte bolesnoj osobi. Nakon ovog tretmana ustanovljeno je da kamenac u bubregu izlazi sa urinom.

 

 

Čir na želucu

Napišite mastilom od šafrana sljedeće riječi na bijelom papiru. Papir potopite u posudu s čistom vodom i pijte je ujutru, uveče i prije spavanja tokom 40 dana.


Lijek za želudac i crijeva

Mnoge želučane tegobe često su uzrokovane disfunkcijom probavnog sistema, zatvorom i sušenjem želudačnog soka. Drugi uzrok ove bolesti je nadutost. Gas koji se formira u digestivnom traktu diže se gore umjesto dolje i remeti čovjekov mir. Ako pritisak nakupljenog plina padne na srce, čovjeku je srce stisnuto i diše zadihano, ako je plin usmjeren u drugom smjeru, onda ga boli glava, ako ide na ruke, bole zglobovi i ruke trnu. A ukoliko gas ostane u jednjaku, boli srce, curi iz nosa, a osoba često kiše. Nakupljaju li se pak  plinovi u dvanaesniku (lat. duodenum) i crijevima, to dovodi do bolesti jetre i crijeva.

Za liječenje bolesti probavnog sistema kao što su nadimanje, podrigivanje, grčevi, upala slijepog crijeva, dijareja, slab rad crijeva, uzmite žutu staklenu flašu ili flašu umotanu u žuti celofan, napunite 3/4 vodom, zatvorite i stavite je na popodnevno Sunce da odstoji 3-4 sata. Uvečer napišite mastilom od šafrana na tri papira bez linija sljedeći tekst:

Operite papir sunčevom vodom i dajte pacijentu pola sata prije večere. Drugi papir stavite u vodu koju treba da popije pola sata prije doručka, a treći zapis i vodu neka popije prije ručka. Ponavljajte ovaj tretman dok se bolest potpuno ne izliječi.

 

DIJAGNOSTIKA BOLESTI

Odmah nakon sabah-namaza da se otkrije uzrok bolesti ponovite ovo 100 puta i zatvorite oči te pokušajte da zamislite lik bolesne osobe.

Bismillahir rahmanir rahim Iftah Iftah Iftah.

To može uraditi sam pacijent. Nakon što se sazna jasna dijagnoza bolesti, ako tražite način da se oporavite od nje, prije spavanja okrenite lice u smjeru sjevera, ponovite gore navedeni tekst 100 puta i idite na spavanje bez ijedne izgovorene riječi. Trebali biste to raditi dok ne saznate ili bar ne naslutite pravi lijek.

Popular Posts