Ulaskom u tamni i hladni dio godine ponovo su se stvorili idealni uvjeti za prakticiranje takozvanih vatrenih rituala odnosno za magiju sa svijećama. Ovakva vrsta obreda, osim svoje učinkovitosti na duhovnoj i materijalnoj razini, donosi i osjećaj topline, sigurnosti te lagodnog opuštanja, svega onoga što nam je itekako potrebno u depresivnom periodu prije Nove godine i prvih nekoliko mjeseci nakon nje.

I sama uputstva su  poprilično jednostavna pa ćete ih lako naučiti i nakon toga nikada zaboraviti. Da biste izveli neki od rituala koje ću opisati dovoljno vam je nabaviti svijeću odgovarajuće boje, a koja predstavlja vašu želju,  i time ste spremni za praktični dio. Sada pronađite neko sigurno mjesto u kući gdje će svijeće biti u kontroliranim uvjetima od dodira sa zavjesama ili nekim drugim zapaljivim stvarima. 

Ukoliko imate hodnik obložen pločicama onda ih možete tu zapaliti ili čak u kupatilu. Bitno je samo da je mjesto čisto. Posjedujete li prazan akvarij za ribe onda vam  ne treba ništa drugo. Svijeću, ili njih više, postavite na dno akvarija i zapalite. Tu će gorjeti bez opasnosti da plamen dođe u kontakt sa nepoželjnim objektima ili supstancama. Morate znati da jednom zapaljena svijeća ne gasi se puhanjem nego se ostavi da izgori do kraja i sama ugasi. Ostatke bacite u kontejner.

Inače, paljenje svijeće je poželjno  i onda kada ona nema nikakav magijski cilj pošto ona uklanja teške mirise iz prostorije, naročito one u kojoj se redovito konzumira duhan. Danas kada su u širokoj ponudi aromatične svijeće pravo je zadovoljstvo, uz svjetlost tihog plamena na stolu, uživati i u predivnom mirisu koji se širi svuda uokolo i opušta sva naša čula.
Rituali sa svijećama doslovno su za sve, prvenstveno zbog svoje jednostavnosti, a i toga što obiluju šarenilom i magičnošću kojoj ljudski um ne može odoljeti.
Kada vam je namjera da privučete  kupce, trebali biste prvo zapaliti tamjan a nakon toga žutu svijeću. Ovo radite rano ujutro, između pet i šest sati. Paljenje svijeće navedene boje donijet će vam uspjeh u radnji ili firmi. Zanimljivo je reći da se žuta svijeća pali i za ljubav prema domu, u slučaju da supružnik ili dijete bježi od kuće ili izaziva stalnu neslogu.

U nekoj vrsti hijerarhije koja postoji u svjetlosnoj magiji crvena i crna svijeća dominiraju svojim položajem. Samim time njih dvije se mogu paliti bilo koji dan dok za druge postoje ograničena pravila, naime, ponedjeljkom je poželjno zapaliti bijelu svijeću, utorkom onu zelenu a srijedom žutu ili plavu. Nadalje, sve dobre stvari rade se u periodu mladog Mjeseca, pa se upravo tada preporučuje najintenzivnije prakticirati vatrene rituale.

Plavu svijeću koristite za postizanje uspjeha. Nju je najbolje zapaliti pored prozora, kada je napolju nebo vedro i bez oblaka, a boja same svijeće treba biti slična ili jednaka onoj kakvo je nebo. Zelena svijeća je, slična onoj plavoj, namijenjena za novac. Možete ih kombinirati to jest zapaliti zajedno kako biste privukli finansijsku sreću i uspjeh.

Crvena svijeća ima raznolik spektar upotrebe, najčešće je to za ljubav i buđenje strasti. No, ona se koristi i za pobjedu. Kada želite da neki problem savladate tada morate tokom devet dana paliti crvene svijeće. Ispod svijeće se uvijek mora naći papirić na kojem ste napisali želju odnosno ono što želite nadvladati poput polaganja ispita, pobjede u sudskom sporu i tako dalje.

BIJELA SVIJEĆA

Vjerojatno najdostupnija od sviju drugih jeste bijela svijeća koja se tradicionalno koristi za postizanje mira i harmonije, kao i liječenje od bolesti. U tom slučaju pored zapaljene svijeće pročitaju se neke molitve iz svete knjige a čiji sadržaj govori o spasu i izbavljenju. Isto tako, možete paliti bijelu i zelenu svijeću tokom tri dana, u kojim ćete postiti i intenzivno se moliti. Ovo možete činiti kao sam ritual liječenja ili pak pred odlazak na neku ozbiljnu operaciju ili zahvat.

Kao što je već rečeno bijele svijeće ljudima donose mir i liječe anksioznost. Ponekad se mogu zapaliti zajedno tri bijele svijeće, a ako želite još jači efekt, neka ih onda bude ukupno šest. Na taj način otvaraju se vrata sreće u vašem domu. Ponegdje je običaj da se zajedno sa paljenjem svijeća dom okadi tamjanom.

Također, da biste prizvali blagostanje u svoj život možete uzeti bijelu svijeću, oko nje postaviti tri kocke šećera i onda je zapaliti. Prije toga na mali komadić papira napišite svoje ime, ili ime osobe za koju ovo radite. Ispisani papirić se postavi ispod svijeće, a onda, čim pripalite svijeću, izrecite svoju želju.


Potrebno je naglasiti da se svijeće odnosno boje mogu kombinirati, kako bi se dobio jači rezultat. Na primjer, da biste osujetili prodor negativne energije u svoju kuću ili stan zapalite crvenu svijeću. Nakon toga pripalite i bijelu svijeću. Na taj način stvarate osjećaj mira i sreće u domu, koji je, osim toga, zaštićen i od zla.
RITUAL ZA DOBIJANJE POSLA
Ako želite da se negdje zaposlite, saznajte ime firme (ili vlasnika) a onda nabavite crvenu, žutu i bijelu svijeću. Naziv firme (vlasnika) urežite vrhom igle na svakoj od navedenih svijeća i zapalite ih da izgore zajedno. Bijela svijeća u ovom slučaju priziva uspjeh, žuta novac a crvena simbolizira goruću želju za poslom. Važno je naglasiti da je kod želja jako bitna koncentracija. Pokušajte kada pripalite svijeću, ili više njih, nekoliko minuta biti duboko fokusirani na ono što želite postići. U mislima predočite sebi scenu u kojoj je vaša želja ispunjena, zaposleni ste (zaljubljeni, zdravi, uspješni …) i zbog toga jako radosni.

Popular Posts